
KAZ DAĞLARI ( İDA )
Ülkemizin oksijen deposu olarak bilinen Kaz Dağları Çanakkale ve Balıkesir sınırları içinde yer almaktadır. Anadolu’nun ön önemli doğa harikalarından biri olan Kaz Dağları, 1993 yılında Bakanlar kurulu kararı ile milli park olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Yaklaşık 800 bitki türüne ev sahipliği yapan Kaz Dağlarında bitki toplamak, ateş yakmak, avcılık yapmak yasaktır. Kaz Dağları’nın eteklerinde kızılçam, meşe ve karaçam ağaçları bulunurken üst kesimler sadece Kaz Dağların da yetişen Göknar Ağaçlarıyla çevrilidir. Milli Park sınırları içerisinde karaca, domuz, yaban tavşanı, kartal gibi birçok yabani ve yırtıcı hayvan ile karşılaşmak mümkündür. Kaz Dağları Alp Dağlarından sonra dünyanın en temiz oksijenine sahip olması ile ünlüdür.
ŞAHİNDERESİ KANYONU
Kaz Dağarlarından Edremit Körfezine kadar uzanan Şahindere Kanyonu 26 km uzunluğa ve yer yer 600-700 metre yüksekliğe sahiptir. Şahindere Kanyonu yüzlerce farklı bitki çeşidine ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Kanyona izinsiz girmek tehlikeli olduğu için yasaklanmıştır. Kanyonu gezmek için özel izin alınması ve beraberin de Alan kılavuzu olması gerekmektedir.


HASAN BOĞULDU VE SÜTÜVEN ŞELALESİ
Edremit ‘in zeytin ve zeytinyağıyla ünlü Zeytinli ilçesi yakınlarında bulunan Hasanboğuldu ve Sütüeven Şelalesi muhteşem bir doğaya sahiptir. Sütüven Şelalesinden akan sular Hasanboğuldu göletini oluşturmakta ve denizden yaklaşık 798 metre yükseklikte bulunmaktadır. Zeytin ağaçları ile kaplı muhteşem bir atmosfere sahip olan Hasanboğuldu göleti ve Sütüven Şelalesi yaz aylarında bile buz gibi bir suya sahiptir. Bölge ziyaretçileri ve turistlerin en uğrak noktalarındandır.
ALTINOLUK SAHİLİ
Zeytin ağaçları ile kaplı olan Altınoluk tarihi ve doğal güzellikleriyle oldukça ilgi çekicidir. Kuzeyinde Kaz Dağları güneyinde Edremit Körfezi’nin bulunduğu Altınoluk mis gibi bir havaya sahiptir. Milyonlarca Zeytin ağacına ev sahipliği yapan Altınoluk aynı zamanda dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği yerdir. Yaklaşık 43 km uzunluğunda kıyı şeridine sahip olan Altınoluk’un denizi temiz olduğu kadarda soğuktur. Kıyı şeridinde 10’dan fazla plaj bulunmakta ve 7 tanesi mavi bayraklı olup, en fazla rağbet gören Ören Halk Plajıdır.
Altınoluğu denizden keşfetmek mümkündür. Altınoluktan kalkan günübirlik tekne turları ile Mıhla Burnu, Fener Burnu, Narlı Koyu ve Avcılar Koyu gibi doğa harikası yerleri görme fırsatı sunmaktadır.


ASSOS
Güre’ye yaklaşık 55 km uzaklıkta yer alan, Ayvacık ilçesinin şirin bir köy kasabası olan Assos, Antik Çağ’dan günümüze kadar tarihi yapısını koruyan bir yerleşim yeri. Aynı zamanda Asya Kıtası’nın en batı noktası olan Babakale’den Küçükkuyu’ya kadar uzanan bölgenin adı da Assos şeklinde anılıyor. Çanakkale’nin bozulmamış tarihi yapısı ve eşsiz doğasıyla öne çıkan bir tatil beldesi olan Assos, masmavi denizi ve tertemiz plajlarıyla özellikle yerli turistin uğrak noktası.
Assos, Assos Antik Kenti’nin dört kilometre uzunluğunda surlarının içerisinde bulunan bir köy. Köyün en yüksek yerine Athena Tapınağı bulunuyor. Antik surların içerisinde aynı zamanda ziyaret etmeye değer amfi tiyatro, agora gibi yapılar bulunuyor.
AYVALIK
Güre’ ye yaklaşık 65 km uzaklıkta bulunan Ayvalık gezilecek yerler konusunda ülkemizin en gözde tatil rotalarından. Tarihi sokakları, Şeytan Sofrası, Sarımsaklı Plajı, Saatli Cami, Badavut Plajı ve Cunda, Ayvalık’ta gezilecek yerler listemizdeki en önemli yerlerden bazıları…
Balıkesir’in en turistik ilçelerinden olan Ayvalık, ülkemizin Ege Bölgesi’nde yer alıyor. Midilli Adası’nın hemen karşısında yer alan bu önemli ilçe sahip olduğu turistik imkânları kadar doğası ve yeme içme kültürü ile de dikkat çekiyor.
Çam ormanları ile sarılı olan bölge zeytini ile de ünlü. 1923 yılında yaşanan mübadeleden sonra Girit ve Midilli’den göçen Türkler Ayvalık’ın yeni sakinleri olarak kültürlerini yaşatmış.
Günümüzde Ayvalık; sahip olduğu tarihi yapıları, 150’den fazla çeşit mezesi, balık yemekleri, su altı dalış noktaları, tekne turları, papalina balığı, lokma tatlısı, sakızlı dondurması, plajları ve meşhur tostu ile de ünlü.


BERGAMA
Güre’ye yaklaşık 120 km uzaklıkta bulunan Bergama Türkiye’nin sahip olduğu en önemli kültür hazinelerinden biri. 8500 yıllık bir tarihi geçmişiyle Ion, Helen, Roma ve Bizans uygarlıklarına ev sahipliği yapan Bergama, yüzyıllar boyu sağlık, kültür ve sanat merkezi olmuştu. Görkemli Pergamon Krallığı’nın da başkentiydi. Antik dönemin önemli sağlık merkezlerinden Asklepion, ilk yerleşim alanı olan Akropol ve MS 2. yüzyıla ait Kızıl Avlu gibi yerleriyle çok değerli bir yer burası.
Bakırçay havzasında yer alan Bergama, hakkında pek bilgi sahip olmadığımız bir ilçemiz. Tarihte bilinen ilk parşömen, ilk doğal tedavi, ilk 4 tiyatrolu kent ve dünyanın en dik tiyatrosu bu topraklarda hayat buldu. UNESCO Dünya Mirası Pergamon Antik Kenti, güzellik ılıcaları, meşhur Kozak Yaylası ve pek çok ünlü plaja yakınlığıyla gelişmeye oldukça açık. Dokumacılık ve kilimciliğiyle de ünlü olan şehre Çanakkale İzmir karayolundan gidiliyor.